
Bahan-bahan:
- 125 g butter
- 80 g chocolate rice
- 2 biji telur
- 3 biji pisang emas (dilenyek)
- 3/4 cawan self raising flour (diayak)
- 3/4 cawan tepung gandum (diayak)
- 1/2 sudu teh soda bikarbonat
- 3/4 cawan gula castor
- 1/2 sudu teh esen vanila
Cara-cara:
- Pukul butter dan gula hingga kembang
- Masukkan telur (seeloknya telur putih dipukul hingga kembang dahulu)
- Masukkan pisang + tepung + soda bikarbonat + esen vanila. Kacau hingga sebati
- Akhir sekali masukkan chocolate rice dan aduk hingga sebati
- Masukkan adunan ke dalam bekas pembakar yang telah disapu butter
- Masukkan ke dalam oven dan bakar pada suhu 180 (degree celsius) selama 45-60 min
- Biarkan kek sejuk dan sedia untuk dihidangkan


No comments:
Post a Comment