
- 2 tin jagung (800 g; cap ayam brand)
- 1 paket tepung kastard (300 g; cap bird)
- 1 tin susu cair (ideal)
- 2 tin air (sukatan menggunakan tin susu cair)
- 1 tin gula kastor (sukatan menggunakan tin susu cair) + 2 sudu makan gula
- 3 tin santan (sukatan menggunakan tin susu cair)
- Sedikit garam (mengikut citarasa masing2)
- 2 helai daun pandan disimpul
- Campurkan kesemua bahan kecuali jagung, blend hingga sebati
- Masukkan bahan yang telah dikisar ke dalam periuk, kemudian barulah dicampurkan jagung
- Masukkan daun pandan, kacau adunan sehingga masak, pekat dan kilat
- Tutup api, tuangkan ke dalam bekas, sejukkan sebentar dan selepas itu bolehlah disimpan di dalam peti ais
- Sediakan untuk dihidangkan, enak dimakan ketika sejuk
No comments:
Post a Comment