Bahan-bahan:
- 250 g butter
- 1 1/2 cawan gula
- 1 sudu kecil esen vanila
- 3 biji telur
- 250 g cream cheese
- 200 g buah peach (dipotong kiub)
- 1/3 cawan susu segar
- 2 1/4 cawan tepung naik sendiri
Cara-cara:
- Pukul butter dengan gula hingga kembang. Masukkan cream cheese dan esen vanila, pukul lagi
- Masukkan telur satu per satu dan pukul hingga kembang
- Masukkan susu dan tepung secara berselang seli. Kaup balik hingga sebati
- Lapik loyang 8'' dengan baking paper dan gris dengan sedikit butter
- Masukkan sesenduk adunan kek dan ratakan, taburkan potongan buah peach
- Selang selikan antara adunan kek dan buah peach. Buat sehingga habis
- Bakar pada suhu 160 (degree celcius) selama 1 jam atau sehingga masak
- Setelah masak, sejukkan dahulu baru diterbalikkan. Sedia untuk dinikmati

No comments:
Post a Comment