Thursday, January 3, 2013

PEACH CREAM CHEESE BUTTER CAKE



Bahan-bahan:
  • 250 g butter
  • 1 1/2 cawan gula
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 3 biji telur
  • 250 g cream cheese
  • 200 g buah peach (dipotong kiub)
  • 1/3 cawan susu segar
  • 2 1/4 cawan tepung naik sendiri
Cara-cara:
  • Pukul butter dengan gula hingga kembang. Masukkan cream cheese dan esen vanila, pukul lagi
  • Masukkan telur satu per satu dan pukul hingga kembang
  • Masukkan susu dan tepung secara berselang seli. Kaup balik hingga sebati
  • Lapik loyang 8'' dengan baking paper dan gris dengan sedikit butter
  • Masukkan sesenduk adunan kek dan ratakan, taburkan potongan buah peach
  • Selang selikan antara adunan kek dan buah peach. Buat sehingga habis
  • Bakar pada suhu 160 (degree celcius) selama 1 jam atau sehingga masak
  • Setelah masak, sejukkan dahulu baru diterbalikkan. Sedia untuk dinikmati




 

No comments:

Post a Comment