Sunday, June 5, 2011

LAICI KANG


Bahan-bahan:
  • *Kembang semangkuk
  • *Getah anggur
  • *Snow fungus
  • *Selasih
  • Barli
  • Sagu besar
  • Agar-agar (warna-warni, dipotong kiub)
  • Laici
  • Longan
  • Nata de coco
  • Cincau (diparut memanjang)
  • Kacang
  • Kismis
Bahan-bahan (sirap):
  • Air gula putih
  • Air gula merah
  • Air buah (longan + laici + barli)
Cara-cara:
  • *Rendam bahan-bahan hingga kembang. Toskan
  • Barli dan selasih direbus hingga kembang. Sagu diletakkan pewarna. Toskan
Cara-cara menghidang:
  • Letakkan semua bahan-bahan diikuti air gula sirap. Masukkan ais ketul. Sedia untuk dinikmati


2 comments: