Bahan-bahan:
- *Kembang semangkuk
- *Getah anggur
- *Snow fungus
- *Selasih
- Barli
- Sagu besar
- Agar-agar (warna-warni, dipotong kiub)
- Laici
- Longan
- Nata de coco
- Cincau (diparut memanjang)
- Kacang
- Kismis
Bahan-bahan (sirap):
- Air gula putih
- Air gula merah
- Air buah (longan + laici + barli)
Cara-cara:
- *Rendam bahan-bahan hingga kembang. Toskan
- Barli dan selasih direbus hingga kembang. Sagu diletakkan pewarna. Toskan
Cara-cara menghidang:
- Letakkan semua bahan-bahan diikuti air gula sirap. Masukkan ais ketul. Sedia untuk dinikmati
Salam...akak,nk tye lh...snow fungus tu ap erk...
ReplyDeletenk tanya tanya sagu perlu rendam atau rebus
ReplyDelete