- 1/2 biji kelapa parut
- 1/4 cawan gula kabung
- 1/2 cawan gula pasir
- 1 helai daun pandan
- 1/4 cawan air
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan jus pandan
- 1/2 cawan susu segar
- 1 biji telur
- 1/2 sudu teh garam
- Campurkan air, gula kabung dan gula pasir di dalam periuk, masak dengan api yang sederhana sehingga semua bahan hancur dan sebati
- Tutup api, tapis bahan yang telah dimasak dan masukkan semula ke dalam periuk
- Di dalam periuk yang sama, masukkan kelapa parut dan daun pandan, masak di atas api yang sederhana sehingga sebati dan separa kering
- Angkat dan ketepikan
- Satukan kesemua bahan di dalam blender, kisar hingga sebati, dan tapiskan
- Panaskan kuali leper (pan) dan sapu rata dengan minyak masak atau marjerin
- Tuangkan sesenduk adunan dan ratakan adunan hingga nipis
- Setelah masak, angkat dan ketepikan
- Letak sedikit inti di tengah-tengahnya, lipat bahagian kiri dan kanan
- Gulung kemas-kemas dan buat hingga habis
- Sedia untuk dinikmati
No comments:
Post a Comment