Tuesday, March 13, 2012

SUP PETOLA

Bahan-bahan:
  • 2 batang petola (dihiris sederhana)
  • 1 biji bawang  besar (dihiris)
  • 2 ulas bawang putih (dihiris)
  • 1 biji telur
  • 1 sudu kecil serbuk pati ayam
  • Sedikit air
  • 1 batang carrot (dihiris memanjang)
  • Sedikit suhun
  • Minyak masak untuk menumis
  • Garam dan gula secukup rasa
Cara-cara:
  • Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga garing
  • Masukkan sedikit air bersama carrot. Biarkan didih sebentar sehingga carrot empuk
  • Kemudian, masukkan kesemua bahan lain, kacau rata. Setelah mendidih dan masak keseluruhan, tutup api
  • Sedia untuk dinikmati

 

No comments:

Post a Comment