Thursday, November 11, 2010

BENGKANG JAGUNG BAKAR

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung gandum + 2 sudu besar tepung
  • 1 cawan santan
  • 1 cawan susu sejat
  • 3/4 cawan gula pasir
  • 2 biji telur
  • 2 sudu butter (dicairkan)
  • 1 tin jagung manis ala krim
  • sedikit pewarna kuning (tapi saya xletak)
  • sedikit bijan
  • Sedikit garam
Cara-cara:
  • Blend semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan
  • Masukkan jagung dan blend sebentar
  • Tuangkan dalam loyang yang telah dilanser butter
  • Bakar pada suhu 180 C selama 1 jam
  • Taburkan bijan selepas bengkang dibakar 10 min
  • Setelah masak, sejukkan dahulu, barulah dipotong dan sedia untuk dinikmati

No comments:

Post a Comment