- 300 ml air
- 200 ml susu cair
- 125 g gula
- 2 camca besar serbuk koko
- 1 camca besar serbuk agar2
- 500 ml air
- 400 ml susu cair
- 250 g gula
- 10 g serbuk agar2
- 1 1/2 camca besar tepung kastard*
- 3 camca besar air*(*disatukan)
Cara-cara (agar-agar coklat):
Cara-cara (puding permata): - Masak gula dengan susu hingga mendidih
- Masukkan serbuk koko dan kacau hingga sebati
- Masukkan serbuk agar2, kacau rata dan masak hingga mendidih
- Tapis ke dalam loyang dan biarkan betul2 keras
- Kemudian potong kecil2
- Masak air, susu dan gula hingga mendidih
- Masukkan bancuhan tepung kastard dan serbuk agar2
- Masak sambil dikacau hingga pekat
- Kemudian masukkan ke dalam loyang dan taburkan potongan agar2 coklat tadi
- Biar sejuk baru dipotong
No comments:
Post a Comment