Monday, November 1, 2010

SWISS ROLL TRIFFLE PUDDING


Bahan-bahan dan Cara-cara:

Lapisan bawah:
  • 1 buku swiss roll cake (dipotong 1 cm)
  • Aturkan swiss roll cake dalam bekas kaca atau lain2 bekas
Lapisan tengah:
  • 125 g tepung kastard
  • 250 g gula
  • 500 ml air
  • 125 ml susu cair
  • 1/2 sudu kecil garam
  • Bancuh sebati adunan dan masak atas api perlahan. Kacau selalu dan bila agak pekat, tutup api dan tuang ke atas lapisan pertama tadi. Ratakan kastard
Lapisan atas:
  • 1 tin buah koktel (jenama Hosen) - tabur ke atas lapisan kastard dan ratakan
  • 2 kotak jeli (perisa strawberi atau lain2) - sediakan mengikut arahan yang diberikan, tuang ke atas lapisan kastard
  • Sejukkan, dan sedia untuk dinikmati





No comments:

Post a Comment

Post a Comment