Tuesday, January 26, 2010

BENGKANG KASTARD


Bahan-bahan:
  • 2 cwn tpg gandum
  • 1/2 cwn tpg kastard
  • 2 biji telur
  • 1 cwn gula pasir
  • 1/2 cwn majerin or butter (cairkan)
  • 410 ml susu sejat
  • 4 cwn jus pandan
  • 1/2 sudu teh pewarna hijau
  • 1/2 cwn bijan (grg tnpa minyak)

Cara-cara:

  • Panaskan oven pada suhu 180 (degree celsius) selama 10 min
  • Kisar kesemua bahan kecuali bijan dan tapis
  • Sementara itu, sapu rata acuan or loyang dgn minyak
  • Masukkan adunan ke dlm acuan or loyang dan masukkan ke dalam oven. Bakar pada suhu 180 (degree celsius) selama 30 min or sehingga masak
  • Keluarkan dari oven, ditaburkan bijan dan sambung bakar selama 20 min or sehingga masak
  • Sejukkan dahulu, kemudian bolehlah dipotong. Sedia untuk dihidangkan

No comments:

Post a Comment