Friday, January 29, 2010

PAK CHOY WITH OYSTER SAUCE


Bahan-bahan:
  • 1 biji bawang besar (dihiris)
  • 4 ulas bawang putih (dihiris)
  • 3 cekak pak choy (xperlu hiris halus, dibersihkan terlebih dahulu)
  • Sos tiram (kuantiti mengikut citarasa)
  • Garam dan gula secukup rasa
  • Bawang goreng (kuantiti mengikut citarasa)
  • Minyak masak (untuk menumis)
  • Sedikit air

Cara-cara:

  • Tumis bawang besar dan bawang putih hingga garing dan naik bau
  • Selepas itu, masukkan sos tiram dan sedikit air
  • Masukkan pula garam dan gula seckup rasa
  • Setelah mendidih masukkan pak choy pelepah demi pelepah dan kacau rata (xperlu masak lama, nnt sayur layu)
  • Tutup api, taburkan bawang goreng
  • Sedia untuk dihidangkan

No comments:

Post a Comment